‘Verdwenen’ kanon werd tóch gemist

0
Het kanon heeft tijdelijk een niet zo'n prominent plekje.

LOCHEM – LochemsNieuws schreef gisteren over het kanon aan de Oosterwal dat al twee maanden niet meer op de plek blijkt te staan. De redactie is over de vingers getikt vanwege de constatering dat blijkbaar niemand het ding heeft gemist. Dat blijkt niet juist.

Via mail en de Facebookpagina van LochensNieuws kwamen meerdere reacties binnen. Zo blijkt iemand al enige tijd geleden de ‘vermissing’ te hebben gemeld bij de VVV.

Bij het kanon staat dit bord met uitleg over de geschiedenis
Bij het kanon staat dit bord met uitleg over de geschiedenis

Toeristen
Janke en Dick Huetink melden via Facebook dat ze bijna dagelijks toeristen zien die naarstig zoeken naar het kanon waarover ze zojuist iets hebben gelezen op een informatiebord dat dichtbij de sokkel staat. (foto)

Piraten!
Het leukste verhaal is van Sandra Gerritsen. Haar zoons hebben het dagelijks over het mysterie van het verdwenen kanon. Ze hebben er een spannend verhaal bij verzonnen. Het geschut zou zijn gestolen door piraten. ´Hij wordt dus wel degelijk gemist…´, zo laat moeder Sandra weten.

Het kanon op het terrein aan de Hanzeweg
Het kanon op het terrein aan de Hanzeweg

Lang
De piraten zijn in werkelijkheid de mensen van Circulus-Berkel. Zij haalden het kanon voor de Keidagen in opdracht van de gemeente weg en brachten het gevaarte naar een terrein aan de Hanzeweg. Daar staat het nog altijd, weinig florissant tussen vuilcontainers, dranghekken en betontegels. Waarom het zo lang duurt voordat het kanon weer mag prijken waar het hoort is onduidelijk.