Veel bekijks voor plannen met Markt Lochem [video-animatie]

0

LOCHEM – Het ontwerpplan voor de Markt trok vorige week woensdag en zaterdag in totaal enkele honderden mensen naar voormalige Intertoys-winkel in de Molenstraat. De reacties waren overwegend positief. Parkeren lijkt de inwoners van Lochem nog het meest te verdelen. Het varieert van ‘hoe minder blik hoe beter’ tot ‘behoud de huidige parkeerplekken’.

Ontwerper Henkjan Oosterink toonde zich zaterdag tevreden met de vele positieve reacties die hij mocht ontvangen. Via een animatie was een virtuele wandeling rondom de kerk te maken. Deze staat ook boven dit bericht. Klik op de startknop om het te bekijken. Bezoekers konden een reactieformulier invullen.

Parkeren

Dat de discussie zich toespitst op het aantal parkeerplaatsen op de Markt was al voorzien. In het plan zijn tien plekken ingetekend voor kortparkeerders die bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk of de apotheek willen bezoeken. In de huidige situatie biedt het plein plaats aan 40 auto’s. Bij de presentatie werd al gezegd dat het aantal plekken niet in beton is gegoten.

Spandoek

Dat is kennelijk niet aan dovemans oren gericht want er prijkt inmiddels een groot spandoek op de Markt, met de vraag: ‘Wilt u hier ook graag blijven parkeren?’ Met daaronder de oproep om reageren op de webpagina van de gemeente waar de plannen worden ontvouwd: www.lochem.nl/markt. Uiteraard kunnen daar ook andere wensen en inzichten worden geuit. Overigens kent het spandoek op de Markt geen afzender.

Een bezoeker van de presentatie zei: “De Markt moet zo mooi worden dat je er helemaal niet meer wíl parkeren, maar liever een stukje loopt.”

Het spandoek op de Markt roept op om voor meer parkeerplekken te pleiten (foto: LochemsNieuws)