Vanaf 1 september weer Indonesisch eten in Lochem: Dapur Kita

0
Mike de Groot van Dapur Kita (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Toko Lezat vertrok enige tijd geleden uit Lochem. Een gemis voor de liefhebbers van de Indonesische keuken. Maar er gloort nieuwe hoop. Op zondag 1 september opent in hetzelfde pand aan de Nieuwstad Dapur Kita. Voor afhaalgerechten, bezorging en catering. Met een Lochemse eigenaar dit keer. Zijn naam is Mike de Groot (22).

Familiebedrijf

Mike werkte, net als zijn moeder Linda, bij restaurant Wayang aan de Walderstraat. Linda was bovendien actief bij Toko Lezat. Dapur Kita wordt dan ook een echt familiebedrijf. ,,Ik ga het doen met de steun van mijn ouders”, zegt de jonge ondernemer. Nieuw is dat de zaak elke dag geopend is. Naast losse gerechten zijn de populaire menu’s (rames) – zelf samen te stellen met verschillende gerechten – nog steeds verkrijgbaar.

Bakjes

,,We gaan de losse gerechten niet op gewicht maar per bakje verkopen. Daarmee voorkomen we dat mensen zich verkijken en schrikken van de prijs. Door het per bakje te verkopen is vooraf duidelijk wat het kost”, aldus Linda de Groot. De bakjes van verschillende formaten hangen duidelijk zichtbaar in de zaak, voorzien van de verkoopprijs.

Keuken

Mike de Groot is kok van beroep en heeft veel ervaring in de Indonesische keuken. Onder de hoede van zijn oom leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij gaat koken in een professionele keuken elders en thuis in Lochem. Hij legt uit dat de kleine keuken in het pand aan de Nieuwstad niet geschikt is voor de grootschalige bereiding van gerechten.

Openingstijden

‘Dapur Kita’ is Indonesisch voor ‘onze keuken’. Vanaf 1 september zijn de openingstijden:
– Zondag en maandag: 16.00 – 20.00 uur
– Dinsdag t/m vrijdag: 14.00 – 20.00 uur
– Zaterdag: 12.00 – 19.00 uur

Actie

Tijdens Sunny Sunday, dat zondag (25/8) wordt gehouden in het Openluchttheater deelt Dapur Kita flyers uit. Daarmee wordt de aandacht gevestigd op de opening. Rond die opening krijgt iedereen die een menu koopt daar gratis kroepoek bij en worden in de zaak gratis snacks aangeboden. En in de week van 11 september verschijnt de nieuwe ActieLokaal. Daarop is een bon voor korting op loempia’s te vinden.

Meer informatie is te vinden op de FACEBOOK-pagina van Dapur Kita.

Een blik op een deel van de prijslijst: