Van voedselbank naar luxe restaurant in Lochem

0
't Raedthuys ontving 40 gasten die normaal gebruiken moeten maken van de Voedselbank (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Normaal zijn ze aangewezen op de Voedselbank, maar dinsdagavond genoten 40 Lochemers met een smalle beurs van een luxe viergangendiner bij restaurant ‘t Raedthuys. Dit werd mogelijk gemaakt door Rotary Club Barchem en een aantal sponsors. Misschien nog wat onwennig bij binnenkomst, maar de sfeer was al snel gemoedelijk. En de reacties op de geboden gerechten enthousiast.

“Ik vind het altijd lastig om me aan te melden voor dit soort dingen. Je loopt niet graag te koop met het feit dat je het niet te breed hebt. Deze kans wilde ik niet laten lopen. Uit eten is normaalgesproken uitgesloten. Onbetaalbaar”, aldus een van de deelnemers aan het diner.

Leden Rotary

Leden van de Rotary Club Barchem hadden een soort van horeca-stoomcursus gehad van enkele medewerkers van ‘t Raedthuys. Ook die laatsten deden dit vrijwillig en offerden er zelfs een vakantiedag voor op. Chefkok Kjelte en zijn collega’s Chris en Marjolein zorgden voor de professionele touch. Dat gold overigens ook voor eigenaresse Anneke Scholten-Boersma van het restaurant. Zij is lid van Rotary en voormalig voorzitter.

Het menu was gevarieerd en luxe. Van een rouleaux van kabeljauw met karnemelk en kruiden, via een runderstoof of een rack van speenvarken met kastanje, knoflook en rozemarijn tot een witte chocolade met yoghurt en earl grey. De zaak werd afgerond met een aangeklede koffie. Voor thuis werd nog een goodie bag aangeboden aan de gasten.

Leveranciers

Het restaurant vond vele leveranciers en collega-ondernemers bereid om gratis producten of diensten te leveren. Daaronder de Dutch Canadian Food Line, Miedema Groenten, Hanos. Agri 4+, Bolscher, Wijnhandel Schaapveld, de Meiden van Haarman en drukkerij Lammerdink.