Uitzendingen RTV Ideaal rond uitvaart Britse piloot

0
Banner die ten tijde van de zoektocht aan de Scheuterdijk in Eefde stond (archieffoto: LchemsNieuws)

EEFDE/LOCHEM – Drie jaar na de berging van de jachtbommenwerper uit WOII in Eefde, krijgt Flight Sergeant William Robert Stephen Hurrell zijn laatste eervolle rustplaats. Op donderdag 29 september wordt hij begraven op de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Jonkerbos in Nijmegen. Lokale omroep RTV Ideaal presenteert ter gelegenheid hiervan speciale uitzendingen op 4, 7 en 14 oktober.

Op 4 oktober tussen 18.00 en 19.00 uur staat de uitzending ‘Achterhoek Totaal’ van Radio Ideaal geheel in het teken van de zoektocht naar en de uitvaart van William Hurrell. Op dinsdag 7 oktober om 14.00 uur is op het tv-kanaal van de omroep de documentaire ‘Finding uncle Bill’ te zien. De kijker is hier getuige van de zoektocht naar de piloot op de crashlocatie aan de Scheuterdijk in Eefde. In de prachtige en emotionele verfilming komen ook de nabestaanden aan het woord.

Finding uncle Bill

Op vrijdag 14 oktober om 14.00 uur zendt TV Ideaal deel 2 uit. Een verslag van de uitvaartceremonie voor Flight Sergeant William Hurrell op 29 september. De documentaire is gemaakt door Bart Verdult (Duftig Media) en Henk-Jan Winkeldermaat
(Punkmedia) in opdracht van de gemeente. Het plan om ‘Finding uncle Bill’ te laten zien aan het brede publiek tijdens 75 jaar vrijheid, ging niet door vanwege de coronapandemie.

Uitzendingen vinden

Etherfrequenties Radio Ideaal: FM 93.8, 99.5 & 106.7 Mhz. Of ga naar rtvideaal.nl voor de uitzendingen via internet en voor de tv-kanalen per aanbieder.