Uitvoering van de Steirische Harmonica Messe (mis) in RK-kerk Delden

0
Beeld van een eerdere uitvoering van de Harmonika Messe in de RK-kerk in Lochem (eigen foto)

DELDEN/LOCHEM – In de RK Blasiuskerk van Delden wordt zaterdag 3 augustus de Harmonica Messe (mis) van de Oostenrijkse harmonicaspeler, -docent en -componist Florian Michlbauer uitgevoerd. Naast een regionaal orkest met steirische harmonicaspelers doen een aantal Oostenrijkse gasten en een deel van het koor St. Cecilia uit Goor mee. De muzikale leiding is in handen van Dinie Zweverink van de gelijknamige muziekwinkel uit Lochem.

De Oostenrijkse muziekdocente Claudia Hofbauer komt met vier jonge harmonica-leerlingen (10-14 jaar) naar Delden. Zelf bespeelt ze de contrabas.

Succes

De mis is al eerder met veel succes uitgevoerd in Lochem en Goor en zorgde daar voor volle kerken. Dinie Zweverink en een aantal regionale harmonicaspelers waren ook betrokken bij uitvoeringen in Oostenrijk. Het contact met Claudia Hofbauer werd gelegd in het hotel van haar ouders, waar Dinie Zweverink de afgelopen  jaren regelmatig verbleef, tijdens muziekvakanties met haar leerlingen.

Conservatorium

Claudia Hofbauer bespeelt zelf onder meer harmonica, hackbrett, contrabas en gitaar. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium van Graz, met volksmuziek als hoofdvak.

De uitvoering in de kerk in Delden begint zaterdagavond om 19.00 uur. Het adres is: Langestraat 76, Delden.