Twee Lochemers in boek ‘Achterhoekse Kearls’

0
De cover van Achterhoekse Kearls. Beide Lochemers staan linksonder. (bron: uitgeverijhermans.nl)

LOCHEM – Joost Carlier en Sjef van Hoorn zijn de twee Lochemers die aan het woord komen in het volgende week (8 juni) te verschijnen boek ‘Achterhoekse Kearls’. In totaal worden daarin 22 streekgenoten geportretteerd. Hans Keuper (Boh Foi Toch) en Hein Migchelbrink (The Spitfires) zijn vermoedelijk de bekendsten. 

Driemanschap
‘Achterhoekse Kearls’ is een project van het driemanschap Frans Migchelbrink, Theo Kock en Willy Hermans. Mighelbrink is presentator, dagvoorzitter, komiek en columnist. Theo Kock is freelance-persfotograaf en al decennia lang vooral bekend bij lezers van De Gelderlander (Graafschapbode). Willy Hermans is de uitgever. 

Joost Carlier
Joost Carlier was lang geleden manager van Normaal maar bij de meeste mensen bekender als de man achter de Lochemse Popmeeting, later Lochem Festival. Dat was het eerste festival in het land dat jaarlijks terugkeerde. Het bestond van 1967 tot 1986. Carlier begon in die tijd het bedrijf Loc7000 dat nu nog verantwoordelijk is voor de infrastructuur van grote evenementen als Lowlands. Verder was de Lochemer (mede-)bedenker van de beroemde plaskruizen.

Sjef van Hoorn
Sjef van Hoorn is momenteel wereldberoemd in Lochem en omstreken als ijsbereider en -verkoper, onder de naam Prego!. Hij is ook bekend door zijn spontane actie, zoals het eigenhandig bijhouden van de jachthaven in het Twentekanaal en de organisatie van een ‘negotie’ (boedelmarkt) in het centrum van Lochem. Verder is hij een verdienstelijk amateur-wijnboer, fervent motorrijder, wereldreiziger en gepensioneerd gemeenteambtenaar. En natuurlijk vertelt hij ieder die het wil horen dat een deel van de de Lochemse grachtengordel gereconstrueerd dient te worden als de rondweg een feit is.

Presentatie
Het boek wordt volgende week donderdag (8/6) ten doop gehouden in café HendriXen in Doetinchem. De dag daarna ligt het in de regionale boekwinkels voor 20 euro. Bestellen kan via de website van de uitgever. De opbrengst gaat overigens gedeeltelijk naar Spieren voor Spieren en de stichting Bergh in het Zadel.