Training Mindfulness voor kinderen in Zwiep

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ZWIEP – Bianca Schuurman-Bosgoed van de Kinderyogatuin in Zwiep biedt vanaf 18 maart een 8-weekse training mindfulness voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Omdat deze training deel uitmaakt van haar opleiding tot Mindfulness Kindertrainer, blijven de kosten beperkt tot 45 euro.

Kinderen krijgen, net als volwassenen, veel prikkels te verwerken. Dit kan ertoe leiden dat ze snel afgeleid of onrustig zijn, veel piekeren of slecht slapen. Aan het drukke bestaan is vaak niet zoveel te veranderen, maar de manier waarop kinderen hiermee omgaan is wel bij te sturen.

‘Pauzeknop’

Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren, concentreren, in contact te zijn met hun lijf en zichzelf tot rust brengen. Ze ontdekken de
‘pauzeknop’ in zichzelf.

Bianca Schuurman (eigen foto)

Tijdens de 8-weekse mindfulness training oefenen de kinderen in bewuste, vriendelijke aandacht. Aandacht voor dit moment, aandacht voor de adem, aandacht voor wat er is. Zonder oordeel. Door rust in je hoofd en lijf verbeteren concentratie en leerprestaties. Zelfvertrouwen en veerkracht nemen toe.

De kinderen leren omgaan met kwaliteiten als compassie, geduld en dingen loslaten die je niet kunt veranderen. Zo leren ze omgaan met spanningen en worden vriendelijker voor zichzelf en anderen.

Info & opgave

De prijs van 45 euro voor de 8-weekse training is inclusief het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel. Een praktisch boek met mindfulness oefeningen en verhalen. (De cover van het boek is onder dit artikel te zien.)

De trainingen starten op maandag 18 maart en worden wekelijks, met
uitzondering van de meivakantie, gegeven op maandag van 16.00 tot 17.00 uur bij de
Kinderyogatuin in Zwiep.

Voor nadere informatie of opgave van kinderen kan men terecht op de website:
www.kinderyogatuinzwiep.nl/mindfulness.

Verder is het mogelijk een mail te sturen naar:
info@kinderyogatuinzwiep.nl

Of door te bellen met : 06-81609505