Toch nog een héél klein beetje Keidagen

0
Toch nog een klein beetje kermis. Deze gebakkraam staan tot en met vrijdag op de Markt. Nadat deze foto is gemaakt is de kraam nog verplaatst. Deze staat nu tegenover Het Stadshuus (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Vandaag (woensdag 20 mei) zouden de Keidagen zijn begonnen. Vaststellen dat het ideaal weer zou zijn geweest voor de Nacht van Lochem is om des keizers baard. Maar een héél klein beetje Keidagen is er toch nog.

Woensdag is de gebakkraam van Huijbregts, die normaal altijd op de kermis staat, opgedoken op de Markt. Tot en met vrijdagmiddag zijn hier oliebollen en andere lekkernijen te koop. Voor het kermisgevoel zeg maar…

De gebakkraam heeft een lange traditie op de Lochemse kermis, al zal de naam Denies velen bekenden in de oren klinken. Nadat de foto bij dit bericht is gemaakt is de kraam overigens nog verplaatst naar een plek tegenover de ingang van Het Stadshuus.

Collectors-item

En bakkerij Dick ten Broeke verkoopt momenteel de enige echte ‘Keidagen Afgelast Tompouce’ (foto onder). Wie er in slaagt er eentje te conserveren voor het nageslacht heeft geheid in collectors-item.

Via een paginagrootte advertentie in de Berkelbode van deze week laat de organisatie van de Keidagen iedereen weten nu alvast ‘uit te kei-ken naar volgend jaar’. Dat is voor velen vast wederzijds.

De ‘Keidagen Afgelast Tompouce van Bakkerij Dick ten Broeke. (eigen foto)