Afhaal-Diner-Cheque voor zorgwerkers nog paar dagen geldig

0
De cheque die veel zorgmedewerkers ontvingen

LOCHEM/LAREN – Veel medewerkers in (ouderen)zorg in Lochem ontvingen eerder twee afhaal-diner-cheques ter waarde van 20 euro per stuk. Dit is een actie van zes bevriende ondernemers uit Lochem, die zo zowel de zorghelden als de horeca een blijk van waardering wilden geven. De actie liep eigenlijk tot dinsdag (19 mei) maar is nu verlengd tot en met aanstaande zondag (24 mei). Daarna zijn de cheques niet meer geldig.

De initiatiefnemers kozen bij de uitgifte voor 19 mei omdat dit toen gold als mogelijke einddatum voor de lockdown. Inmiddels komen de eerste reserveringen voor het komende lange weekend binnen bij de betrokken restaurants terwijl de actie dus eigenlijk al is gestopt. Om geen mensen teleur te stellen is besloten de einddatum op te rekken tot zondag.

Steun horeca

Het mes snijdt bij dit initiatief aan twee kanten. Naast een steunbetuiging aan zorgmedewerkers zorgt het voor omzet bij de geplaagde horeca. Zij krijgen de ingenomen vouchers binnen een week uitbetaald.

Er zijn zo’n 1900 bonnen uitgegeven en hiervan is inmiddels zo’n 80 procent verzilverd. De overige 20 procent kan dus tot en met komend weekend terecht bij de zes restaurants die meedoen. Dit zijn Kawop, Zwijnshoofd en Cleopatra in Lochem, Chun Lin in Barchem, Lu Lin in Exel en de Olliemölle in Borculo.

Zorgmedewerkers

De cheques zijn verspreid onder de medewerkers van de Hoge Weide, Gudula, Sensire, Vandemolenhuis, Tusselerhof, Buurtzorg Lochem-Laren, Home Instead, Huize Dahme en Professionals in NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

De bezitters van de cheques vinden informatie over menu’s, tijden en reserveringsmogelijkheden op de websites van de betrokken restaurants.