Tickets geannuleerde Normaal-concert blijven geldig [video]

0

LOCHEM/BARCHEM – Het concert dat Normaal op Hemelvaartsdag (21 mei) zou geven op het terrein van de Stichting Tractorpulling Lochem aan de Brinkerinkweg gaat, zoals al eerder bekend werd, niet door. Mensen die het het bezit zijn van kaarten hebben van organisator MOJO bericht ontvangen dat hun ticket geldig blijft tot een volgende gelegenheid.

Wanneer dit zal zijn is niet bekend gemaakt. Gisteren werd nog bekend gemaakt dat grote evenementen mogelijk na 1 september weer zijn toegestaan, maar vandaag (7 mei) heeft minister De Jonge de Tweede Kamer laten weten dat dit vermoedelijk pas kan als er een vaccin is tegen het corona-virus. Dat maakt ook een concert in 2021 onzeker.

Nog geen nieuwe datum

De informatie van MOJO staat ook op de website van Normaal. De organisator schrijft dat een nieuwe datum mede afhankelijk is van de beschikbaarheid van de locatie en de gezondheidstoestand van Bennie Jolink. De zanger zelf laat het bij het bekende statement: “Wi-j komt altied weer terug.”

 MOJO maakt gebruik van de mogelijkheid om reeds gekochte kaarten te vervangen door een zogeheten tickettegoed. Dit is door brancheverenigingen in de culturele sector en de overheid afgesproken om te voorkomen dat instellingen omvallen doordat ze veel geld moeten terugbetalen. Zo’n tegoed kan binnen 24 maanden na uitgifte worden gebruikt om kaarten te kopen voor een evenement van MOJO.

Kaarten met voorrang

Als het tot een nieuwe datum voor het optreden van Normaal in Lochem komt, krijgen bezitters van kaarten via een presale de gelegenheid om met voorrang nieuwe tickets te kopen. Het evenement op 21 mei was stijf uitverkocht. Wie op de hoogte wil worden gehouden van een mogelijk nieuw concert de start van de presale, kan zich aanmelden via DEZE link.

Hoe het tickettegoed precies gaat werken wordt nog overlegd met Ticketmaster. Op de website van MOJO is hierover meer informatie te vinden.