Terrasbeleid Kleine Markt: gemeente komt met voorzet

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Vorige week vrijdag sprak de gemeente met ondernemers en exploitanten van de Kleine Markt over het terrasbeleid op hét horecaplein van Lochem. Daarbij passeerden verschillende onderwerpen de revue. De gemeente probeert naar aanleiding van de gemaakte opmerkingen een voorzet te maken voor een volgende bijeenkomst.

Onder de besproken onderwerpen waren handhaving, aanzien, winterterras, afscheidingen en bloembakken, doorgang, parkeren en fietsen. Sommige van deze zaken spelen overigens niet alleen op de Kleine Markt maar ook in de rest van de gemeente.

Terrasaanvragen
De aanvragen voor terrasvergunningen van grand Café/Restaurant Zwijnshoofd – dat volgend voorjaar open gaat – en Meilink Mode worden nog aangehouden, zo laat de gemeente desgevraagd weten. Beide aanvragen doen een beroep op hetzelfde deel van het plein. Deze situatie was aanleiding om de bijeenkomst van vorige week vrijdag (versneld) te houden.

Winkels
Eigenaar Hans Meilink zei eerder tegen LochemsNieuws dat hij de aanvraag deed op basis van het geldende beleid, waarbij ook winkels een terrasvergunning kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld Tante Pos in de Molenstraat. Meilink zegt dat zijn pand, als hij ooit wil verkopen, interessanter is voor een horecaondernemer als er ruimte is voor een terras.