Tentoonstelling over mensenhandel in de maak bij gemeentehuis

0
Opbouw van de tentoonstelling over mensenhandel bij het gemeentehuis (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Bij het gemeentehuis verscheen woensdagochtend een vrachtwagen met een groot aantal grote kleurrijke billboards. Deze werden op het plein tussen Berkel en gemeentehuis geplaatst. Ze maken deel uit van een tentoonstelling over mensenhandel die donderdag officieel wordt geopend.

Na de opening publiceert LochemsNieuws een bericht met de achtergronden bij deze tentoonstelling die ‘Open je ogen voor mensenhandel’ heet.

Drie weken

Op de billboards, die drie weken blijven staan, staan indringende verhalen van mensen die te maken kregen met mensenhandel. Verhalen over arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting en misbruik door criminelen.

De tentoonstelling, die al sinds 2016 door het land reist, doet de komende tijd zes gemeenten in de provincie Gelderland aan. Lochem is daarvan de eerste. De opening wordt donderdag verricht door wethouder Henk van Zeijts en Carolien Grasdijk namens de provincie.

Belangrijk thema

Helen de Jong, adviseur Aanpak Mensenhandel van Comensha geeft een toelichting en regiocoördinator van Moviera Peté van Putten vertelt waarom is mensenhandel een belangrijk thema is, ook in deze gemeente. De Lochemse Kerngroep Huiselijk Geweld geeft een presentatie.

Comensha staat voor Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de stichting Open Mind.