Taxussnoeisel redt levens

0
Taxus

Afvalbedrijf Circulus-Berkel roept mensen in de regio op om tot 31 augustus hun taxussnoeisel in te leveren. Het ingezamelde materiaal gaat naar België waar er een stof – baccatine – uit wordt gewonnen die wordt gebruikt in een medicijn tegen kanker. Het wordt gebruikt in bijna de helft van de toegediende chemotherapieën.

Per chemotherapie is ongeveer een kubieke meter snoeisel nodig. En alleen eenjarige scheuten zijn bruikbaar. Het materiaal moet verder zuiver blijven en mag niet in aanraking komen met aarde of ander groenafval. Het is dan ook zaak het snoeisel op te vangen met een doek of zeil.

Inwoners van Lochem kunnen de ‘oogst’ tot 31 augustus inleveren bij het recycleplein aan de Hagendijk. Dit is gratis op vertoon van de afval- of milieupas.

De landelijke organisatie Vergroot de Hoop werkt samen met een groot aantal afvalinzamelaars in den lande. De organisatie keert per ingezamelde kubieke meter 30 euro uit aan goede doelen die zich richten op de bestrijding van kanker.

Meer informatie over de inzameling, de openingstijden en de juiste wijze van snoeien is te vinden op circulusberkel.nl en vergrootdehoop.nl