Café-restaurant de Exelse Molen staat te koop

0
De Exelse Molen

EXEL – Café-restaurant de Exelse Molen staat te koop. Dat hebben de eigenaren Rikus en Marian Scholten bekend gemaakt via hun Facebook-pagina. Er hebben zich nog geen potentiële kopers gemeld. Tot de overdracht worden de openingstijden aangepast.

Er is volgens de eigenaren al jaren sprake van teruglopende omzetcijfers. Om het hoofd boven water te houden greep Rikus Scholten onlangs de kans om bij een collega in dienst te treden. ,,Het werk buiten de deur bezorgt ons een extra inkomen, dus dat is prettig. Tegelijkertijd betekent het dat ik minder in ons eigen café aan het werk kan”, aldus Scholten op Facebook.

Openingstijden
Tot de eventuele verkoop blijft het café geopend maar worden de tijden aangepast. Behalve op dinsdag gaan de deuren dagelijks om 17.00 uur open. Op zondag is dat al vanaf 9.30 uur het geval.

Al gemaakte afspraken worden gewoon nagekomen en binnen de nieuwe openingstijden kunnen ook nog nieuwe afspraken worden gemaakt.

Geschiedenis
De Exelse Molen is altijd in handen geweest van familie Scholten en de zaak zette het kleine Exel letterlijk op de kaart. Fietsers en wandelaars wisten het gezellige terras altijd goed te vinden en de zaak groeide als kool door de typisch Achterhoeks/Twentse (boeren)bruiloften. Feesten met soms wel 150 genodigden waar het bier rijkelijk vloeide. Tegenwoordig worden ze bijna niet meer gehouden en dat ondervond de Exelse Molen aan den lijve.

De zalen werden ook altijd gebruikt door het Exelse verenigingsleven en dat is nog altijd het geval. In 2015 werd een deel van de accommodatie formeel een dorpshuis.

Een korte beschrijving van de geschiedenis van de Exelse Molen, met oude foto’s, staat op de eigen website .