T-shirt en rustpunt voor Lochemse deelnemers Nijmeegse 4-daagse

0
Het T-shirt dat Lochemse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zullen dragen (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Lochemse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse worden door de gemeente uitgenodigd om een speciaal T-shirt (foto) in ontvangst te nemen en die tijdens de vierdaagse te dragen. Op de eerste dag richt het Lochemse college en rustpunt in in Elst. Er zijn 85 deelnemers uit Lochem.

Uitnodiging
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve roept de deelnemers aan de 101-ste Vierdaagse van Nijmegen op om op 13 juli van 15.30-17.00 uur naar het gemeentehuis te komen. Belangstellenden worden verzocht zich hiervoor aan de melden door een e-mail te sturen naar w.elbert@lochem.nl. Onder vermelding van naam, telefoonnummer en de gewenste maat T-shirt.

T-shirt
,,Onze gemeente is een prachtige wandel- en fietsgemeente. Inwoners die meedoen aan de Vierdaagse weten dat als geen ander. Wij maken hen graag ambassadeur door hen op 13 juli te ontvangen in het gemeentehuis en een uniek wandelshirt aan te bieden”, aldus Van ’t Erve. Tijdens de bijeenkomst kunnen de deelnemers tips en ervaringen delen.

Elst
De Vierdaagse gaat dit jaar op 18 juli van start. Ruim 50.000 wandelaars uit 68 landen lopen mee. Zij kunnen kiezen uit 30, 40 of 50 kilometer per dag. Sinds jaar en dag voert de eerste dag van het wandelfestijn door de gemeente Overbetuwe en de plaats Elst. Met Blauwe Dinsdag geeft Overbetuwe letterlijk meer kleur aan de doorkomst van de Vierdaagse.

Rustpunt
Overbetuwe is de gemeente van de kersverse Lochemse wethouder Ingrid de Pagter. Elst is haar woonplaats. Zij kwam met het idee om de verbinding tussen de beide gemeenten te leggen door de inrichting van een Lochems rustpunt. Daar kunnen Lochemse lopers even op adem komen en uiteraard wordt ook daar aan Lochem-promotie gedaan.

De Barchemse 4-daagse, die dit jaar gehouden wordt van 29 juni tot en met 2 juli, wordt door Lochem gepromoot als een mooie voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse.