Straatverlichting defect: Lochemse straten in donker [video]

0

LOCHEM – Een deel van Lochem zit zonder straatverlichting. Dat speelt al sinds zondagavond. De eerste meldingen kwamen van de Henri Dunantweg en Prins Clauslaan. Een oproepje op de Facebookpagina van LochemsNieuws leidde tot nog veel meer meldingen.

De problemen doen zich voor in het zuidwestelijke deel van de bebouwde kom. Op de al genoemde Henri Dunantweg is het alleen donker op het gedeelte tussen Albert Hahnweg en de Zutphenseweg. Tussen de rotonde aldaar en de Nieuwe Begraafplaats brandt de verlichting ook niet.

Meldingen

Meldingen kwamen er verder van de Francois Ballochilaan, Rembrandtlaan, een gedeelte van de Albert Hahnweg, Beatrixlaan, Margrietlaan, Oranjelaan, Bergweg, Poorters Janlaan, Prins Willem Alexanderlaan, Graaf Lodewijklaan, een klein deel van de Dillenburg en Schweitzerweg. Indien nodig vullen dit lijstje nog aan.

Er kwam zelfs een melding uit Laren. Daar zou al sinds zaterdagavond geen lantaarn branden aan Sportparkweg, ter hoogte van de Dennenlaan.

We gaan dinsdag proberen te achterhalen of de oorzaak al is opgespoord en hoe lang dit gaat duren.

Circulus-Berkel

In de video boven dit bericht legt Enexis uit dat je eerst de gemeente moet bellen bij een storing. Bijna goed! Lochem heeft dit namelijk gedelegeerd aan Circulus-Berkel. Daar hebben ze een formulier op de website staan voor een storingsmelding. Wie geen internet heeft kan terecht bij de klantenservice, via: 0900 – 9552