Stichting Slagkracht tegen windturbines nu officieel

0
Uiting van protest langs de Papenslagweg. IWT staat voor Industriële Windturbines (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/MARKELO – De Stichting Slagkracht, waarin een grote groep bezorgde omwonenden van het beoogde Windpark Papenslagweg’ zich sinds het voorjaar van 2023 heeft verenigd, is nu ook officieel een feit. Bewoners aan beide zijden van zowel de gemeente- als provinciegrens vrezen de komst van 3 grote windturbines, die toch 280 meter tiphoogte kunnen bereiken. De buitengebieden van Lochem (Exel) en Markelo (Markelose Broek) krijgen ermee te maken.

Inmiddels is de notariële akte in Markelo gepasseerd. De statuten werden ondertekend door de bestuurders Mark van Coeverden, Margriet van der Kamp en Marcelle Staal. De Stichting komt op voor de omwonenden en stelt zich als doel de kwaliteit van de leef- en woonomgeving in de gemeente Lochem en aangrenzende gemeenten in de breedste zin van het woord te handhaven en te bevorderen. Zij wil voorkomen dat er nadelige gevolgen voor omwonenden, de natuur en het milieu ontstaan door plannen als Windpark Papenslagweg.

Alternatieven

De stichting stelt zich proactief op; zij denkt graag mee over alternatieven voor windindustrie op land en in het bijzonder voor het Windpark Papenslagweg. Voor de betrokkenen wordt de zaak nog urgenter nu is gebleken dat er niet alleen windplannen spelen op de grens van Lochem en Markelo (gemeente Hof van Twente). Aan de andere kant van het gebied heeft de gemeente Rijssen-Holten een zoekgebied aangewezen tussen de A1 en de Schipbeek.

Wie meer wil weten over de Stichting Slagkracht kan contact opnemen via: info@slagkracht.xyz of Slagkracht volgen op Facebook.