Brood Tribute GO NUTZ! en Kilkenny Cats in De Wippert [video]

0
The Kilkenny Cats (foto PR)

LAREN/KRING VAN DORTH – In Café de Wippert in Kring van Dorth treden op vrijdag 16 februari twee bands op. Naast de lokale helden van The Kilkenny Cats haalt de bekende Herman Brood tributeband GO NUTZ! herinneringen op aan de vermaarde rock ‘n’ roll-ikoon.

The Kilkenny Cats uit Laren bestaan al sinds 1989. De vrienden Arjan Langeler, Bert Nijenhuis, Dennis Fokkink en André Beuzel besloten destijds dat het tijd werd om de verveling te lijf te gaan door hun voorliefde voor The Ramones en The Stooges een uitlaatklap te geven. Naast covers van deze acts, werden al snel daarna de nodige eigen songs aan de setlijst toegevoegd. De band heeft door de jaren heen vele podia bestormd en naast verschillende demo’s ook een CD uitgebracht met eigen werk. Ook live spelen The Kilkenny Cats een mix van covers en eigen werk.

Herman Brood

De zeven muzikanten van GO NUTZ! richten zich de muziek van Herman Brood uit verschillende periodes van z’n lange carrière. GO NUTZ! – vernoemd naar een album van Brood – staat bekend om haar energieke uitstraling en de afwisselend dynamische maar soms ook ingetogen trip door de muziek van Herman Brood. Zanger Marcel Snellenburg heeft zijn roots in Laren liggen.

De bezoekers in kunnen in De Wippert rekenen op heel veel bekend werk van Brood. En zeker niet alleen van het album GO NUTZ!, maar ook nummers van ‘Street’, ‘Sphritz’ en ‘Cha Cha’ komen voorbij. Volgens de organisatoren gaat het dak eraf.

De zaal gaat op vrijdag 16 februari open om 20.30 uur en om 21.00 uur wordt afgetikt. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via Facebook. Daar is ook meer info te vinden.

Bekijk hieronder een promovideo van GO NUTZ!: