Statenfractie PvdA stelt vragen over buslijn 56

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ARNHEM – De PvdA-fractie in Provinciale Staten van Gelderland heeft schriftelijke vragen gesteld over de met opheffing bedreigde buslijn 56, tussen Borculo en Deventer. Die spitsen zich toe op de snelheidsremmende maatregelen op de N339 tussen Harfsen en Epse. De drempels die daar al liggen en nog worden toegevoegd zijn een belangrijk argument voor het schrappen van de busverbinding.

De PvdA lijkt bereid om de hand in eigen boezem te steken, door te vragen of de focus op veiligheidsbeleid van Provinciale Staten gevolgen heeft voor andere buslijnen in de provincie. Een vraag aan het college van Gedeputeerde Staten is ook of de provincie bekend was met de gevolgen van de maatregelen die tussen Harfsen en Epse worden getroffen.

Gesprek

De sociaaldemocraten vragen verder of de link tussen verkeersmaatregelen en openbaar vervoer onderwerp van gesprek is tussen de provincie en de vervoerders. En ten slotte wil de PvdA weten hoe de Statenleden eerder op de hoogte kunnen worden gebracht over veranderingen in dienstvelening in het openbaar vervoer.