Start verkoop nieuwbouw Bosstaete Lochem

1
Artist impression van een deel van de nieuwe woonwijk Bosstaete (bron; nieuwbouwinlochem.nl)

LOCHEM – De eerste 38 woningen van de nieuwe woonwijk Bosstaete in Lochem zijn in de verkoop gegaan. Het gaat om het voormalige Polsvoortterrein dat ligt ingeklemd tussen Zutphenseweg, Oude Enkweg en Hammarskjöldweg. In totaal worden in fasen 56 woningen gebouwd. Ze worden gasloos, voorzien van zonnepanelen en opgetrokken uit onderhoudsarme materialen. 

De prijzen variëren van 232.500 euro voor een tussenwoning tot 495.000 euro voor de meest luxe vrijstaande villa. 2-onder-1-kappers doen 360.000 tot 395.000 euro. De plannen spelen al jaren maar vorig jaar kwam alles in een stroomversnelling toen eigenaar Polsvoort, na aanvankelijke weigering, ook het voorterrein aan de Zutphenseweg wilde verkopen.

Eerdere poging

Als in 2016 deed projectontwikkelaar BPD een poging om op de weide achter de bedrijfsgebouwen op het terrein 32 woningen te realiseren. Die zouden ontsloten moeten worden via de ‘rustieke’ Oude Enkweg. Hevig verzet van omwonenden was het gevolg. Dat idee ging niet lang daarna in de ijskast. De eerste fase van nu is eveneens gepland op de genoemde weide. Fase 2 betreft het voorterrein en volgt laten.

Ontsluiting via Zutphenseweg

Nu ook het voorterrein – waar ook het tankstation van Tinq staat – is verworven, kan de ontsluiting plaatsvinden via de Zutphenseweg. Ook is er nu plaats voor veel meer woningen. BPD en de gemeente hebben vorig jaar via participatieavonden ook de omwonenden van onder meer Hammarskjöldweg en Schweitzerweg bij de plannen betrokken.

Lees verder onder de afbeelding…

Het plan Bosstaete. Het bovenste, brede gedeelte komt nu in uitvoering (bron: nieuwbouwinlochem.nl)

Bestemmingsplan

Met hen is onder meer gesproken over het type woningen, de inrichting van de openbare ruimte en de naam van de wijk. Daarbij is ‘Bosstaete’ uit de bus gekomen, als verwijzing naar de groene omgeving. Door de ontsluiting richting Zutphenseweg krijgt de bestaande woonwijk geen last van extra verkeersbewegingen. Het bestemmingsplan is vorige maand vastgesteld door de gemeenteraad, zodat de realisatie een feit wordt.

Betaalbaar

Wethouder Bert Groot Wesseldijk is blij dat er zoveel mogelijk rekening is gehouden met de wensen en belangen van omwonenden. ,,We hebben BPD gevraagd om een aanzienlijk deel rijwoningen te bouwen. Zo bieden we jonge gezinnen de kans een huis te kopen en bevorderen we de doorstroming. De ontwikkeling van Bosstaete is belangrijk. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag naar nieuwe woningen in de kern Lochem. Het plan past in onze woonvisie om te zorgen voor voldoende betaalbare en duurzame woningen en om eerst in te breiden in plaats van uit te breiden.”

De woningen worden duurzamer en energiezuiniger dan wettelijk is vereist.

Twee makelaars

Meer informatie over het plan Bosstaete is te vinden op de website www.nieuwbouwinlochem.nl. De verkoop loopt via de Beltman Makelaars aan de Smeestraat en Thoma Post  aan de Prins Bernhardweg.

1 REACTIE

Comments are closed.