Staringjaar 2017 start met concert in kerk Almen

0
Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble. Rechts muzikaal leider Bennie Waanders
ALMEN – Het Staringjaar 2017 gaat op dinsdag 24 januari van start met een concert door het A.C.W. Staring Blazers Ensemble in de kerk van Almen. Die dag is de 250ste geboortedag van de bekende schrijver, dichter en componist Anthony Christiaan Winand Staring (1767-1840) die een groot deel van zijn leven op landgoed De Wildenborch leefde.


Programma

Dezelfde dag wordt het programma van het Staringjaar bekend gemaakt. Zeker is dat er activiteiten worden gehouden De Wildenborch, in het aan Staring gewijde Museum STAAL in Almen en op andere locaties in de Achterhoek. De opening van het museum aan de Dorpsstraat in Alemen vormt medio dit jaar één van de hoogtepunten.

Ensemble
Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble, is opgericht in 2007 en bestaat uit acht professionele blazers: fluit, hobo, 2 klarinetten, tenorsax, sopraansax, hoorn en trombone. Het ensemble staat onder leiding van Bennie Waanders, saxofoondocent en ensembleleider op de Kaliber Kunstenschool. Hij is tevens de oprichter en arrangeur van het ensemble. Waanders is in Lochem ook bekend als auteur van de biografie van de plaatselijke popheld Ap Daalmeijer.

Wildenborch
Staring werd geboren in Gendringen. Naast zijn kunstzinnige activiteiten was hij bekend om zijn bestuursstijl toen hij op De Wildenborch woonde. Hij nam het op voor mens en natuur. Hij liet veel van zijn gedichten op muziek zetten en componeerde op bescheiden schaal ook zelf.

Info
Het concert in de kerk van Almen begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Schouwburg Lochem. De prijs bedraagt 12,50 euro.