Staring College: ‘Time-out schoolexamens’

0
Het Staring College (foto: LokaalGelderland.nl)

LOCHEM/BORCULO – Het Staring College kreeg maandag nog bezoek van een ploeg van de NOS omdat de school er via ‘een haast militaire operatie’ in was geslaagd om de examenperiode te starten met inachtneming van de geldende corona-regels. Maar dinsdagochtend werd toch besloten om per direct te stoppen met de geplande examens.

Bekijk HIER het resultaat van de opnamen die de NOS maandag maakte op het Staring College

De school geeft gehoor aan de landelijke oproep van de VO-Raad om een time-out te nemen. De leerlingen zijn zo snel mogelijk via app-groepen geïnformeerd. ‘We beseffen dat het voor onze leerlingen, zuur is om de toetsen waar ze hard aan gewerkt hebben, nu niet te kunnen maken. Ook zal er onzekerheid zijn over hoe dit alles verder gaat’, aldus de schoolleiding.

Wachten op duidelijkheid

In de loop van dinsdag worden landelijke besluiten verwacht omtrent de voortgang. De onderwijsbonden hebben gepleit voor het afblazen van de examens. Of onderwijsminister Arie Slob dit overneemt en wat dan de gevolgen zijn voor de betrokken leerlingen, is nog even afwachten.

Op de website van de school is te lezen: ‘Tegen onze leerlingen zeggen wij: maak je niet ongerust, er komen oplossingen.’