Stadshuus op zoek naar ‘nieuwe kunst’

1
Het Stadshuus in Lochem. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het bestuur van het Stadshuus wil na het vertrek van de Stichting Lochem Kunstfactor opnieuw vorm geven aan ‘kunst in het Stadshuus’. Dit is te lezen in een bericht van het bestuur aan de overige gebruikers van het pand aan de Markt.

Lees HIER ons eerdere bericht over het vertrek van de Kunstfactor

Contract
Het bestuur van vereniging het Stadshuus stelt dat is besloten om het tijdelijke contract met de Kunstfactor, dat 1 januari afloopt, niet te verlengen. Het gaat om een contract dat ook met andere initiatiefnemers die aan de wieg stonden van de voorziening. Eerder dit jaar werd afgesproken dat alle gebruikers een (financiële) bijdrage leveren aan de exploitatie van het Stadshuus.

Vertrouwen
De besturen van het Stadshuus en de Kunstfactor konden het na herhaald overleg niet eens worden over een bijdrage. Het Stadshuus-bestuur stelt echter dat nog belangrijker is dat afgelopen jaar een aantal dingen zijn gebeurd die het vertrouwen dat er een goede samenwerking kan ontstaan hebben weggenomen. Over wat er precies is voorgevallen hullen de betrokkenen zich in stilzwijgen. Er wordt alleen gesteld dat er dingen misgingen in de onderlinge communicatie.

Kunst
Het Stadshuus wil opnieuw kunstenaars of kunstinitiatieven binnenhalen. Met het bestuur van de Kunstroute is al contact geweest. Het Stadshuus wil graag onderdeel blijven uitmaken van de route.