Cultureel Café Lochem maakt een doorstart

0

LOCHEM – Het Cultureel Café Lochem dat in vorig jaar ophield te bestaan maakt een doorstart. Dat nieuws maakte Gerthe Lamers – ooit initiatiefneemster – donderdagavond bekend, na de lezing van Geert Mak in kasteel Ampsen. ,,Het wordt ad-hoc en pop-up maar we gaan door”, zo klonk het.

Ideeën
Het afgelopen halfjaar heeft Lamers een groepje cultuur-minnende mensen om zich heen verzameld. Er komen nieuwe ‘cafés’ maar niet op vaste tijdstippen en niet op een vaste locatie. ,,Het kan variëren van huiskamer tot Gudulatoren”, aldus Gerthe Lamers. En verder is het de bedoeling om ideeën en initiatieven van anderen te helpen realiseren. ,,Alleen kun je vaak niet veel beginnen. Wij kunnen helpen en we zijn een rechtspersoon (stichting -red) en kunnen dus bijvoorbeeld subsidie aanvragen.

20 november
Het begint allemaal al op zondag 20 november. Dan wordt in de huiskamer van Gerthe Lamers een lezing door gehouden door Ineke Koedam. Zij is voormalig hospicecoördinator en initiatiefneemster van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Ze schreef onder meer het boek ‘In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood’. Reserveren is noodzakelijk: uiterlijk 18 november via gerthelamers@gmail.com. Meer informatie is HIER te vinden.

Adelheid Roosen
Op 1 februari komt Adelheid Roosen naar Lochem. Nadere informatie hierover en over andere activiteiten van het herboren Cultureel Café verschijnen op de website.