Normaal met Hemelvaart terug naar Lochem

0
Bennie Jolink tijdens een interview met LochemsNieuws (foto Jorrit van de Kolk)

LOCHEM/BARCHEM – Normaal keert op Hemelvaartsdag 2019 terug naar Lochem. De wonderbaarlijke herrijzenis van Bennie Jolink is op 30 mei te zien en te horen op het tractorpullingterrein van STPL aan de Lochemseweg bij Barchem. In het voorprogramma staan de Boetners en Rowwen Hêze. De voorverkoop start vrijdag om 10.00 uur.

Jolink vertelde het nieuws zelf via een videoboodschap (zie hieronder) op zijn Facebookpagina. Eerder liet hij al via verschillende interviews weten dat het erg goed met het gaat, dankzij een nieuwe medicijn tegen zijn luchtwegproblemen. Hij vertelde het afgelopen voorjaar onder meer tijdens een lang interview met LochemsNieuws.

Relatie met Lochem
Tijdens dit interview vertelde Bennie Jolink ook honderduit over zijn bijzondere relatie met Lochem in het algemeen en het Openluchttheater in het bijzonder. ,,De Koele is thuuskomm’n”, zo zei hij onder meer. Voor de voorlopig eenmalige come-back met Normaal is het theater te klein. Daarom wordt uitgeweken naar de Brinkerinkweg, zoals het officiële adres van het tractorpullingterrein luidt. Het concert draagt de titel ‘Olderwets Høken’.

Wie vrijdag kaarten wil kopen doet er goed aan vooraf een account aan te maken bij Ticketmaster.

Bezetting
In welke bezetting Normaal optreedt is nog niet bekend. In de jaren voor het definitieve einde trad Jolink graag op in zowel de originele bezetting, waar drummer Jan Manschot helaas uit wegviel, als een grotere bezetting met onder meer gitarist Jan-Willem Tolkamp en toetsenist Roel Spanjer.

[UPDATE] Inmiddels is de bezetting van Normaal wel bekend. Lees het HIER.

Informatie

Concert: Normaal
Special guests: Rowwen Hêze
Support: De Boetners

Aanvang: 15:00 uur

Locatie: Tractorpullingterrein Brinkerinkweg

Kaarten: vanaf 43,86 euro
Kaartprijs inclusief servicekosten. Maximaal 20 kaarten per account. De kaartverkoop voor dit concert gaat via Ticketmaster.

Informatie: Mojo

Verkoop start op 7 december om 10:00