John Berends woensdag geïnstallleerd als Commissaris van de Koning

0
John Berends (foto: CDA)

ARNHEM/LOCHEM – Tijdens een bijzondere vergadering van Provinciale Staten wordt woensdag (6 februari) John Berends geïnstalleerd als commissaris van de Koning in Gelderland.

Plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten, Kees van Baak: ,,John Berends past uitstekend in de Gelderse profielschets voor het ambt van commissaris van de Koning. Hij heeft bestuurlijke ervaring en een uitstekende politieke antenne. Hij is toegankelijk, zijn ontspannen stijl van opereren en brede netwerk maken hem dé aangewezen persoon het boegbeeld van en voor alle Gelderlanders te worden.”

Berends neemt het stokje over van Clemens Cornielje die 13,5 jaar commissaris van de Koning in Gelderland was.

Koninklijk Besluit
Op 12 december namen de Gelderse Staten het besluit om Berends bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren aan te bevelen voor de functie van commissaris van de Koning. Op 23 januari werd hij door de Koning beëdigd.

Politiek bestuurder
John Berends is sinds 1998 actief als politiek bestuurder. Eerst als wethouder in Zwolle, daarna als burgemeester van Harderwijk en sinds 2012 is hij burgemeester in de gemeente Apeldoorn.

Datum
De installatie start woensdag om 14.00 uur en duurt tot 15:30 uur. De vergadering is live te bekijken via www.gelderland.nl/statenlive.