Sportclub Lochem verslaat kampioen; Witkampers veilig [video]

0
Sportclub Lochem sloot de laatste competitiewedstrijd af met een 2-0 overwinning op kampioen Warnsveldse Boys (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (27/5) in eigen huis Warnsveldse Boys verslagen met 2-0. De Warnsvelders werden een week geleden kampioen van de klasse 3B. Witkampers verloor thuis weliswaar met 1-2 van Colmschate maar kan desondanks opgelucht ademhalen. De Larenaren ontlopen de nacompetitie doordat concurrent Albatross de laatste strohalm niet pakte.

Geen nacompetitie
Sportclub Lochem zal er niet rouwig om zijn dat Witkampers volgend seizoen weer meedoet in 3B. Dan blijven de mooie derby’s immers overeind. Maar juist door de overwinning van Colmschate in Laren mag Lochem niet meedoen om de nacompetitie die tot promotie had kunnen leiden.

Erehaag
In Lochem begon geel-blauw nog erg lief voor de tegenstander. Toen de elf van Warnsveldse Boys het veld betraden vormden de Lochemers een erehaag voor de kersverse kampioenen (zie eerste video onder dit bericht). In de wedstrijd kende Lochem minder genade. In de 90 minuten speeltijd scoorde Lochem 2 keer. Een van de doelpunten viel uit een strafschop die werd benut door Rico Lammerdink (zie tweede video onder dit bericht).

Vierde plaats
Lochem eindigt op de vierde plaats met slechts 1 puntje minder dan de nummers 3 (Helios) en 2 (Colmschate). Dat is nog heel verdienstelijk voor de 100-jarige. Het seizoen begon ronduit slecht. Na een opleving en een spectaculaire klim op de ranglijst, zakte het uitgerekend rond de festiviteiten rond het jubileum weer in. De goede eindsprint kwam net te laat om hogerop te komen en de nacompetitie te halen.

Moeizaam seizoen
Witkampers had net als vorig jaar een moeizaam seizoen maar komt opnieuw met de schrik vrij. Het Apeldoornse Albatross had bij winst nog een gelijk aantal punten als de Larenaren kunnen halen, maar dan nog was het doelsaldo van Witkampers stukken beter.

Albatross gaat met Turkse Kracht de nacompetitie in. Eerbeekse Boys eindigde als laatste, maar die club zou toch al niet terugkeren. Het gaat verder als zaterdagamateur.

De gebruikelijke lijst met uitslagen en standen staat onder de video’s.

Hieronder de video van de erehaag (beeld Nelly Harkink):

En de video van de strafschop van Rico Lammerdink (beeld Nelly Harkink)