Sportclub Lochem sluit jubileumfestiviteiten af

0
(foto: collectie Dick Lammertink / Bewerkin: LochemsNieuws)

LOCHEM – Sportclub Lochem sluit komende zaterdag (23 juni) de festiviteiten rond het 100-jarig jubileum af met een reeks activiteiten. Op het programma staan onder een jubileumwedstrijd, een reünie en uiteraard een daverend slotfeest.

Het honderdste seizoen mocht er zijn. Er werd veel georganiseerd en de club kreeg een koninklijke erepenning en bezoek van KNVB-voorzitter Michael van Praag. Het eerste elftal werd vierde in de competitie en het tweede werd zelfs glorieus kampioen.

Zaterdag wordt het jubeljaar afgesloten met een propvol programma. Een beknopt overzicht staat in de afbeelding onderaan dit artikel.

 • Van 9.00 tot 15.30 uur zijn er de Plus Cornelis Jeugdspelen. Dit is een spellendag voor de tot jeugdleden tot en met O15.
 • Van 11.00 tot 16.00 uur staat de oranje KNVB-bus op sportpark De Elze. Daar kan iedereen het Dame EK van vorig jaar nog eens herbeleven.
 • Van 12.30 – 15.30 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een fietstocht die is uitgestippeld door het Lochemse bedrijf Abellife dat is gespecialiseerd in routes voor een smartphone-app. Maar de route is ook op papier te krijgen. Start vanaf De Elze.
 • Om 15.30 uur klinkt het beginsignaal voor de jubileumwedstijd. Hierin nemen gemengde teams van spelers uit de huidige selectie, van het kampioensteam van 2003-2004  en enkele bekende Lochemse sterren uit het verleden het tegen elkaar op. Onder meer Wim Meutstege, Jaap Jacobs en Art Langeler worden verwacht.
 • Van 16.30 tot 20.00 uur is er een mixtoernooi voor leden uit O17, O19 en de seniorenelftallen.
 • Om 17.00 uur start een reünie van leden en oud-leden. Het is een ongedwongen samen zijn met voldoende gelegenheid om elkaar te her-ontmoeten en bij te praten.
 • Om 20.00 uur start het slotfeest voor leden vanaf 18 jaar, ouders, vrijwilligers en sponsoren. De Da Vinci Band zorgt voor de muziek. Tijdens dit feest wordt het nieuwe clublied gelanceerd.
 • In de kantine is gedurende de hele dag nog de foto-expositie over het verleden van Sporclub Lochem te zien. Deze is met zorg samengesteld door clubarchivaris Dick Lammertink. Deze tentoonstelling gaat de rest van deze zomer op reis:
  – 9 t/m 24 juli: Huize Gudula
  – 24 juli t/m 7 augustus: De Hoge Weide
  – 7 augustus t/m 4 september: Hal van het gemeentehuis
  – 4 t/m 18 september: Het Stadshuus