Sportclub Lochem pakt koppositie; Witkampers afgelast

0
Albatros - Sportclub Lochem werd gespeeld op kunstgras in Ugchelen (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (18/2) de koppositie gegrepen in de klasse 3B. Een overwinning op hekkensluiter Albatros én een afgelast duel van de vorige koploper, Helios uit Deventer, maakte het mogelijk. Het veld van Witkampers werd afgekeurd voor het beoogde duel tegen SV Zwolle.

Droom
Lochem en Helios zijn nu qua aantal gespeelde wedstrijden weer in balans. De Lochemers hebben 2 punten meer (26 tegen 24) en gaat fier aan kop. Je wilt er niet teveel druk op leggen, maar het droomscenario van kampioen worden in het seizoen waarin de club 100 jaar bestaat komt binnen bereik.

Van de laatste 5 wedstrijden won Lochem er vier. De vijfde werd gelijk gespeeld. Ook het periodekampioenschap is binnen handbereik.

Kunstgras
Zondag werd het hoofdveld van Albatros in Ugchelen afgekeurd. Op het kunstgrasveld van de club kon het duel alsnog door gaan. Albatros staat stijf onderaan met 6 punten uit 11 wedstrijden. Vorig seizoen gingen de Lochemers uit nog met 4-1 ten onder en thuis werd maar nipt met 0-1 gewonnen.

Kans
Dit keer had blauw-geel al na slechts 2 minuten spelen al een megakans. Een mooi voorzet van Ruben Boonk werd maar net gemist door de inlopende spitsen. Ongeveer halverwege het eerste bedrijf was het alsnog raak. Thijmen Doeve brak door op links en bediende Tijl van Beek die raak schoot (0-1).

Domineren
Na rust ging Lochem rustig verder met het domineren van de wedstrijd. Mark van Donkelaar kwam oog-in-oog te staan met de Albatros-doelman. De laatste trok aan het langste eind. De thuisploeg bleef ballen in de 16 lepelen maar de Lochemse verdediging werkte opnieuw hard en wist het meeste gevaar te pareren. Die ene keer dat dit mislukte voorkwam doelman Gert-Jan Kuiper erger.

Drie punten
Om nog eens te onderstrepen dat de drie punten naar Lochem hoorden te gaan werd het ook nog 0-2. Jasper Jurg werd de diepte in gestuurd. Daar omzeilde hij de doelman waarna hij de bal in het doel kon schieten.

Volgende week
Volgende week mag Lochem de mouwen wat verder opstropen, zo lijkt het, want dan volgt een uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys. Die staan momenteel derde op de ranglijst. Het duel in Warnsveld begint volgende week zondag om 14.00 uur.

Witkampers
Witkampers grossiert dit seizoen in afgelastingen. Zondag was het opnieuw raak. De scheidsrechter achtte het veld op het Leussinkpark ongeschikt om de wedstrijd tegen SV Zwolle te laten doorgaan. De Larenaren hebben nu vijf speelronden gemist. Dat wordt een flinke inhaalrace aan het einde van dit seizoen.

Stand
Ondanks alle afgelastingen staan de Witkampers nog altijd op de negende plaats met 15 punten. Prettig vooruitzicht is wellicht dat niet eens alle inhaal wedstrijden gewonnen hoeven te worden om zich te melden in de bovenste regionen van 3B.

Volgende week speelt Laren uit tegen Colmschate.