Home Sport Voetbal Sportclub Lochem morst weer punten maar stijgt toch

Sportclub Lochem morst weer punten maar stijgt toch

0
Foto ter illustratie (Foto: Karin Schmidt/pixelio.de)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem speelde zondag in eigen huis gelijk tegen VV Montferland. Het werd 1-1 en dat is voor de Lochemers een te mager resultaat, want de tegenstander bevindt zich in de degradatiezone. Witkampers Laren kwam deze zondag niet in actie.

Sportclub Lochem is na de winterstop niet in goeden doen. De laatste overwinning werd geboekt op 8 december. Na de hervatting van de competitie, eind januari, staan er drie gelijke spelen en een verliespartij in de boeken. Dit keer wilde het niet vlotten tegen Montferland. Beide doelpunten vielen na rust en die van Lochem werd gescoord door Ruben Boonk… who else?

Vijfde plaats

De nederlaag van vorige week tegen Pax (5-1) zorgde ervoor dat de club uit Hengelo Lochem voorbij ging op de ranglijst. Omdat Sportclub Lochem nu een puntje pakte en Pax verloor, waren de rollen omgedraaid en staan de Lochemers weer vijfde.

Witkampers, dat zelf dus niet in actie kwam, zakte een plaatsje en staat nu vierde. De Larenaren hebben van de laatste 5 wedstrijden er 4 gewonnen en 1 gelijkgespeeld (tegen Lochem). De zwart-witte brigade staat in puntenaantal gelijk met nummer 3, VV Doetinchem, maar legt het af op doelsaldo.

Zware klus

Volgende week krijgen beide clubs het vermoedelijk zwaar. Witkampers treedt dan thuis aan tegen VVG ’25 en Lochem moet uit tegen OBW. Die laatste staat momenteel bovenaan de ranglijst van de 3 klasse C, maar VVG ’25 heeft twee wedstrijden minder gespeeld en staat op slechts 2 punten op de tweede plaats. VVG heeft bovendien al een periodekampioenschap op zak.

Ruurlo wint

Tenslotte is er nog nieuws uit ‘de kelder’. De twee hekkensluiters van deze competitie zijn van plek gewisseld. Dat is vooral goed nieuws voor VV Ruurlo, dat het onderlinge duel tegen naaste concurrent HC ’03 uit Drempt in blessuretijd naar zich toetrok (1-0). Ruurlo is daardoor van die hatelijke laatste plaats af. En VV Montferland is nog slechts 2 punten verwijderd. Lochem had er eigenlijk voor moeten zorgen dat dit verschil nog slechts 1 punt was. Dat staaltje van noaberschap was de Ruurloërs niet gegund.