Sportclub Lochem geeft winst weg; Witkampers ‘slechts’ gelijk

1
Spelmoment uit Spc Lochem tegen Wijhe'92 (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Zowel Sportclub Lochem als Witkampers hebben zondag (30/4) slechte zaken gedaan. Lochem gaf thuis een 2-0 voorsprong tegen Wijhe ’92 weg. De eindstand was 2-3. Witkampers liet een kans liggen om zich te ontworstelen aan de nacompetitie. De thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht eindigde in 2-2. Het slot van de competitie wordt voor beide verenigingen uitermate spannend.

Spelmoment uit Spc Lochem tegen Wijhe’92 (foto: Nelly Harkink)

Op rozen
In Lochem had de ploeg uit Wijhe vaak het overwicht maar tot doelpunten leidde dat in eerste instantie niet. De goals kwamen pas na rust. Jasper Jurg schoot Lochem na dik een kwartier binnen twee minuten naar een 2-0 voorsprong. Op rozen, zou je zeggen maar dat pakte anders uit. De Sallandse gasten schoten er in de resterende tijd drie in het netje.

Zuur
De druiven zijn zuur voor Sportclub Lochem want deelname aan de nacompetitie, om een plaats in de 2e klasse, lijkt nu ver weg. De Lochemers moeten nu de komende twee wedstrijden winnen en dan hopen dat de concurrentie een fout maakt. Volgende week wordt er uit gespeeld tegen ‘zwakke broeder’ Turkse Kracht en op 14 mei volgt een thuismatch tegen Warnsveldse Boys, dat nu de felbegeerde vierde plek bezet. 

Witkampers
In Laren zijn de mondhoeken zondag ook niet omhoog gegaan. Witkampers staat sinds vorige week elfde en ook die plek geeft recht op de nacompetitie. Maar dan gaat het om degradatie. Als je dat wil voorkomen moet je tegen de nummer 13, Turkse Kracht uit Deventer, toch tenminste 3 punten pakken. En dat is precies wat de Larenaren zondag dus verzuimden. Bij winst had Witkampers een plaats kunnen stijgen want de naaste concurrent, Eerbeekse Boys, verloor.

Veerkracht
Turkse Kracht kwam via doelpunten vlak voor en vlak na rust op een op het oog comfortabele voorsprong. Witkampers toonde verkracht en kwam als snel langszij. De Larenaren wilden meer maar wisten de kansen, die zich in ruime mate voordeden, niet te benutten. Het bleef bij een gelijk spel, waar ook Turkse Kracht niet beter van wordt. Die ploeg moet vrezen voor een tweede degradatie binnen een jaar.

Cruciaal
De laatste wedstrijd van de competitie, op 14 mei, kan wel eens cruciaal worden voor Laren. Dan komt datzelfde Eerbeekse Boys namelijk op bezoek. Dat wordt mogelijk een rechtstreeks duel om de veilige tiende plaats in de klasse 3B. Beide teams kunnen zichzelf volgende week al een enorme dienst bewijzen door te stunten tegen hoger geplaatste teams. Laren speelt dan uit tegen Wijhe ’92 en Eerbeek speelt thuis tegen Albatross dat de laatste weken in vorm is. Als zowel Laren als Eerbeek verliezen wordt het 14 mei écht spannend op het Leussinkpark.
 

 

1 REACTIE

  1. En SVBV dat na een 5-1 overwinning officieel nacompetitie voor de 4e klasse wordt niet benoemd?

Comments are closed.