Dit is ‘m: de nieuwe pinbox van de Rabobank

0
De nieuwe pinbox van de Rabobank aan de Mauritsweg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Rabobank heeft de nieuwe ‘pinbox’ aan de Mauritsweg in Lochem in gebruik genomen. De container met zowel de geldautomaat als de stortingsautomaat voor sealbags staat aan de rand van het parkeerterrein tegenover de moskee.

Maandag reageerden bezoekers wat lacherig op de nieuwe situatie. Vooral omdat ze mensen wat verdwaasd een rondje om het nieuwe gebouwtje zien lopen, op zoek naar de geldautomaat. Die zit, vanaf de Mauritsweg gezien, in de verste hoek. ,,Dit is de moderne tijd”, aldus een man die hoofdschuddend langsloopt. ,,Hier kunnen ze ‘m laten ploffen”, zo voegt hij eraan toe.

Veiligheid
Dat laatste is niet zo’n gekke constatering, want het doel van de wat geïsoleerd staande pinbox is om bewoners van de appartementen boven de Rabobank te beschermen. Uit angst voor plofkraken haalt de bank geldautomaten zoveel mogelijk weg uit gebouwen waar ook mensen wonen. Een veiligheidsmaatregel dus.

In de muur van Rabobank op de hoek van de Walderstraat en Mauritsweg gapen tijdelijk twee grote gaten op de plek waar de automaten zijn weggehaald (zie foto onder). Een verwijzing naar de nieuwe pinbox ontbreekt daar overigens, met een enkele dolende bezoeker tot gevolg.

Geld opnemen? Hier niet meer… (foto: LochemsNieuws)