Sneeuwval van afgelopen winter kost gemeente veel geld

1
Het zag er mooi uit, maar de sneeuwval van februari zorgde ook voor hoge kosten voor gladheidsbestrijding (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – De sneeuwval in februari van dit jaar is een dure grap geworden voor de gemeente Lochem. Uit een rapportage aan de gemeenteraad blijkt dat hierdoor twee keer zoveel is uitgegeven aan gladheidsbestrijding dan begroot.

De strooiwagens en sneeuwschuivers moesten circa 20 keer vaker de weg op dan in een normale winter. Er werd gereageerd op zo’n 200 meldingen waar de gladheidsbestrijders op af werden gestuurd. En er werd voor 35.000 euro aan strooizout besteld.

Kosten

Op de begroting voor dit jaar is een budget van 257.000 euro beschikbaar. De werkelijke kosten bedragen 503.000. Er moet dus 246.000 euro worden bijgepast uit de reserve. Overigens zijn voor dat bedrag ook de kosten voor de rest van dit jaar gedekt, als zich voor de jaarwisseling tenminste niet opnieuw extreme situaties voordoen.

1 REACTIE

  1. En dan heeft men destijds aan de gladheidsbestrijding van een van de visitekaartjes van de stad Lochem, het centrumgebied, bijna niets gedaan. Er is daarbij ernstig nalatig gehandeld t.a.v. de veiligheids- en bereikbaarheidsbelangen van inwoners, bezoekers en ondernemers.

Comments are closed.