Ria Leliveld volgt Erik Haverkort op als fractievoorzitter VVD

0
Ria Leliveld volgt Erik Haverkort op als fractievoorzitter van de VVD (foto: VVD Lochem)

LOCHEM/GORSSEL – De VVD in de Lochemse gemeenteraad krijgt een nieuwe fractievoorzitter. Vanaf 1 oktober is die rol weggelegd voor Ria Leliveld. De fractie sorteert hiermee voor op het mogelijke vertrek van Erik Haverkort naar de landelijke politiek. Ervan uitgaande dat de VVD, als grootste partij, deel gaat uitmaken van het nieuwe Kabinet wordt vermoedelijk een beroep gedaan op de Eefdenaar.

Ria Leliveld, eveneens uit Eefde – is sinds maart 2018 raadslid namens de liberale fractie. “Ik heb de afgelopen drie jaar veel ervaring opgedaan en zie ernaar uit dat de komende periode samen met de fractie in praktijk te brengen. Erik heeft de afgelopen 7 jaar veel voor de VVD Lochem betekend en ik ken hem als een betrokken en enthousiaste politicus. Nu neem ik het stokje van hem over”, zo zegt ze.

Ervaring

‘Met haar brede ervaring als leidinggevende en opleidingscoördinator binnen diverse landelijke zorginstellingen was Ria’s aandacht voor zorg in de gemeentepolitiek een logische keus. Met de rol die haar nu wacht kan ze al haar verdere kwaliteiten ook laten zien, zo laat de VVD weten in een persbericht’.

Erik Haverkort over zijn opvolgster: “Ik heb de afgelopen jaren gezien wat ze in haar mars
heeft. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze de fractie op een gedegen wijze door zal ontwikkelen zodat ook in de toekomst de VVD in de gemeente Lochem een partij blijft waar je van op aan kunt!”

Via het persbericht dankt de fractie Erik Haverkort voor zijn inzet de afgelopen jaren en wenst hem succes bij zijn verdere politieke loopbaan.

Den Haag

Erik Haverkort blijft voorlopig raadslid. De kans dat Den Haag hem binnenkort roept is reëel. De VVD haalde bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 34 zetels. Haverkort stond 40e op de lijst van de liberalen. Bij een Kabinet met de VVD hoeven dus ‘maar’ zes mensen van de kieslijst als minister of staatssecretaris door te schuiven naar het Kabinet en Haverkort ‘is in’.

Uit het archief:

Erik Haverkort (VVD): ‘Met hart voor de Achterhoek naar Den Haag’