Sinterklaas laat in Lochem via de scholen van zich horen

0
Dit soort taferelen blijven dit jaar helaas uit (foto: PR/Staf en Mijterfestival)

LOCHEM – Sinterklaas valt door zijn hoge leeftijd in een kwetsbare groep en moet dus op zijn gezondheid passen. Het Staf- & Mijterfestival en de feestelijke intocht kunnen dit jaar niet doorgaan. Wel laat de sint via de scholen nog van zich horen en hij richt zich binnenkort via een videoboodschap tot alle Lochemse kinderen.

Lang was onzeker wat nog wel en niet kon. Maar toen de laatste coronamaatregelen van kracht werden, was al snel duidelijk dat dit bijna niets meer was. En dat uitgerekend in het jaar van het 15-jarige bestaan van het evenement. “De gemeente heeft goed met ons meegedacht maar op dit moment mag gewoonweg geen vergunning worden verleend voor evenementen”, zegt Tetske Rouweler namens de organiserende stichting.

Basisscholen

De activiteiten blijven dit jaar beperkt tot een gebaar richting leerlingen van de basisscholen. Zij krijgen een groet van sinterklaas in de vorm van wat snoep en een kleurplaat. Die laatste kan worden ingeleverd bij de VVV en daar zijn prijzen mee te winnen.

Verder zal sinterklaas op een onaangekondigd moment in Lochem opduiken om een videoboodschap op te nemen.

Volgend jaar uitpakken

Omdat dit jaar het derde lustrum gevierd zou worden had de organisatie grote plannen. Daar gaat dus een streep door. “We doen nu bewust niet al te veel. We sparen ons geld liever voor volgend jaar. Dan willen we extra uitpakken”, zegt Tetske Rouweler.

Kijk ook op: www.sinterklaaslochem.nl
Of via Facebook: www.facebook.com/SinterklaasLochem