Shell-pomp in Lochem zit zonder brandstof [update]

0
De Shell-Express-pomp aan de Kwinkweerd (foto: archief)

LOCHEM – De onbemande Shell-pomp aan de Kwinkweerd in Lochem zit zonder diesel. Chauffeurs van onder meer Nijha en ForFarmers probeerden er dinsdag vergeefs hun tank te vullen. Tot grote problemen leidt de tijdelijke schaarste bij Shell nog niet.

[update] Ons bereiken berichten dat ook de benzine op is bij Shell.

Een woordvoerder van ForFarmers laat weten dat het droogvallen van het tankstation dat nagenoeg naast het bedrijf staat, niet tot problemen leidt omdat de chauffeurs ook bij andere tankstations terecht kunnen. Bij Nijha wordt eveneens uitgeweken naar andere stations.

Tankpas
Chauffeurs van bedrijfsvoertuigen hebben vaak een merkgebonden tankpas. Daarmee kunnen ze tanken, waarna de rekening automatisch naar de baas gaat. Shell heeft niet heel veel stations in de nabije omgeving en de vraag is of daar nog wel voorraad is. Er zijn Shell-pompen in Vorden, Warnsveld, Goor en langs de A1 bij Holten.

De problemen van Shell – die vandaag het landelijke nieuws haalden – treffen naar verluidt vooral bij onbemande Shell Express-pompen in het oosten van het land. De pomp in Lochem is er daar dus een van. Volgens Shell spelen dezelfde problemen ook bij andere merken. Meldingen daarvan zijn er evenwel nog niet.

Lage waterstand
De lage waterstand van de Rijn zorgt ervoor dat schepen minder brandstof van een raffinaderij in Pernis naar een depot in Arnhem kunnen vervoeren. Een alternatief is de aanvoer met tankwagens. Dat stuit weer op het probleem dat transporteurs een gebrek aan chauffeurs hebben.