Serious Request Staring College kan door tijdens lockdown

0
DFcenten Anne Terpstra en Roos Timmermans als DJ in het Glazen Huis van het Staring College (foto: Staring College)

LOCHEM – SC Speaks, de online schoolkrant van het Staring College, zag deze week als de perfecte periode om geld op te halen voor Serious Request. In de school is een Glazen Huis gebouwd en daarmee zouden leerlingen aan de slag gaan om geld in te zamelen voor het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika. Maar toen kwam de lockdown en moesten de scholen dicht. Maar de actie gaat desondanks door.

Docenten werd gevraagd om in de rol van DJ te kruipen en plaatjes te draaien in de replica van het Glazen Huis. Die blijft deze week ondanks alles gewoon bemand. Een kleine groep docenten draait verzoeknummers. Via een live-streamverbinding kan iedereen dagelijks de uitzending volgen op de website van SC Speaks: scspeaks.nl/livestream/  

Verzoeknummers

Een plaatje aanvragen of een donatie doen kan ook via www.scspeaks.nl. De donatie gaat rechtstreeks naar de landelijke actie van Serious Request. Initiatiefnemer en organisator van de actie is Harmen Mulder. Hij zit in 6 vwo en is hoofdredacteur van SC Spaks. Hij heeft veel tijd gestoken in de actie en zorgt ook zelf voor de technische realisatie ervan.

Harmen Mulder, leerling uit 6 vwo en hoodredacteur van de online schoolkrant SC Speaks, is bedenker van de actie (foto: Staring College)