Schieten we dit jaar carbid of niet?

0
Carbid-schieten (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – Schieten we dit jaar carbid of niet? Het antwoord op die vraag is: ‘Ja, mits…’ Het is toegestaan maar alleen op kleine schaal. Hoeveel mensen er op Oudejaarsdag bij elkaar mogen zijn is nog niet bekend. Mogelijk schept het Kabinet hier dinsdag (8/12) meer duidelijkheid in. Wie gaat ‘knapp’n’ moet dit vooraf melden bij de gemeente. De melder krijgt dan alle geldende voorwaarden toegestuurd.

Zeker is dat de georganiseerde carbidfeesten in Laren en Epse niet door kunnen gaan. Hiervoor is een evenementenvergunning nodig en die kunnen momenteel niet worden verleend. Onder normale omstandigheden geldt in de gemeente dat vanaf vijf melkbussen zo’n vergunning nodig is.

De gemeente Lochem roept op het gezond verstand te gebruiken en zich aan de regel te houden. Ook bij carbidschieten moet de afstandsregel van anderhalve meter in acht worden genomen.

Melding maken

Melden bij de gemeente kan per mail bij Carla Groenendijk via c.groenendijk@lochem.nl of bij Monique Hazewinkel via m.hazewinkel@lochem.nl. Vermeld het aantal personen, het tijdstip en de locatie.

Meer algemene informatie staat op de pagina carbidschieten op de website van de gemeente.