Oude filmbeelden van sinterklaasfeest in Lochem [video]

0

LOCHEM – Het Historische Genootschap Lochem, Laren, Barchem heeft vandaag (5 december) oude filmbeelden van het sinterklaasfeest in 1972 en 1974 gedeeld via het eigen YouTube-kanaal. De oproep aan de kijker is om de namen van herkende gezichten in de film door te geven.

In de beelden van 1972 is de intocht van Sinterklaas te zien. Hij arriveert per trein en rond het station ziet het zwart van de mensen. Na een rijtoer naar het centrum wordt de goedheiligman bij het oude stadhuis, dat toen ook nog echt stadhuis was, toegesproken door burgemeester Beuke.

Schouwburg

In 1974 werd gefilmd bij een sinterklaasviering in de foyer van de schouwburg. Een bijzonder concert van vier synchroon spelende pianisten maakte hier deel van uit. De redactie van LochemsNieuws meent onder de pianisten in ieder geval muziekdocent Martien Nuis te herkennen. Hij overleed in 2013 op 90-jarige leeftijd.

Wie tussen de vele gezichten die zijn te zien in de film ook bekende gezichten ziet, wordt verzocht dit door te geven aan het Historisch Genootschap. Vermeld daarbij minuut en seconde waar het gezicht is herkend. Reactie kunnen naar website@hglochem.nl