Scheidend PvdA-raadslid Marian Beuke krijgt lintje

0
Marian Beuke (r) tijdens het bezoek van Lodewijk Asscher op 23 februari. In het midden haar opvolger als fractievoorzitter, Jos Israel (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Marian Beuke, de scheidende fractievoorzitter van de PvdA in de Lochemse gemeenteraad, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve maakte dat woensdagavond bekend tijdens de raadsvergadering die in het teken stond van het afscheid van 8 van de 23 raadsleden. Donderdagavond worden de nieuwkomers geïnstalleerd.

Acht vertrekkende raadsleden
Naast voor Marian Beuke was het gisteren ook de laatste vergadering voor Jan Beltman (VVD), Gerrit Brummelman (D66), Freddy van Ditshuizen (GB), Erik Hoentjen (CDA), Hennie van der Most (VVD), Tanja Pompe (D66) en Jo Teenstra (CDA).

Marian Beuke zei dat ze het raadslidmaatschap de mooiste maar meteen ook de meest frustrerende hondenbaan heeft gevonden. Mooi omdat het volgens haar je kijk op de samenleving verbreedt en omdat je mag meedenken en meebeslissen over dingen die ertoe doen.

Frustrerend
,,Maar het is ook frustrerend omdat dingen bijna altijd anders lopen als je zou willen. Ik bedrijf politiek met hart en hoofd en ik ben van nature een ongeduldig mens. Het gaat dus nooit snel genoeg”, zo zei Beuke.

Sociaal-democratie
Voor de mensen die de sociaal-democratie hebben afgeschreven had ze een actuele boodschap: ,,Zolang er voorstellen komen die ertoe leiden dat arbeidsgehandicapten onder het minimum betaald mogen worden en onvoldoende kans krijgen om pensioen op te bouwen, is er nog een plaats voor sociaal-democratische politiek.” Ze doelde op een voorstel dat staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) van Sociale Zaken vandaag deed aan de Tweede Kamer.

Lees HIER het interview dat Marjan Beuke eerder in verband met haar vertrek uit de politiek gaf aan LochemsNieuws