Arjan Erkel en Jan Wilm Tolkamp in Schouwburg Lochem

0
(foto: PR)

LOCHEM – Arjan Erkel, die tussen 2002 en 2004 in Dagestan werd gegijzeld en gedurende 607 dagen gevangen gehouden door rebellen, vertelt vrijdag (30/3) zijn verhaal in de Schouwburg Lochem. Muzikaal wordt hij daarbij ondersteund door Jan Wilm Tolkamp die bekend is van Jovink en Normaal.

Erkel was, toen hij werd ontvoerd, in dienst van Artsen zonder Grenzen. In zijn voorstelling ‘Vrijheid van denken en doen’ vertelt hij hoe gemaskerde en zwaarbewapende rebellen hem vasthielden in een ondergronds hok van twee bij anderhalve meter.

Erkel vertelt over deze periode vol afzien, angst en onzekerheid over een goede afloop. Hij neemt het publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij verkeerde en hoe het hem langzaam lukte zijn invloed en vrijheid te vergroten en hoop te houden op een goede afloop.

Jan Wilm Tolkamp – boerenzoon uit Aalten – was de laatste gitarist van de band Normaal en daarvoor actief bij Jovink & The Voederbietels. Ook schreef hij muziek en teksten voor Normaal. Hij zorgt in deze voorstelling voor de muziek.

Info
De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 20 euro (exclusief boekingskosten). Klik HIER voor meer informatie en tickets.