Schatjes Lochem wordt Café H₂O

0
Het voormalige café Schatjes gaat verder als H₂O. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het al sinds januari gesloten café Schatjes in Lochem krijgt een opvolger. Binnenkort opent in het pand aan de Smeestraat Café H₂O. Dat blijkt uit posters die voor de ramen zijn gehangen.

Binnen wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de inrichting. LochemsNieuws heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de exploitatie van het horecabedrijf wordt overgenomen door een voormalige medewerkster van Schatjes. Dat proberen we zo spoedig mogelijk te checken.

De poster voor de ramen geeft geen uitsluitsel over de exacte openingsdatum. Wel wordt

(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)

duidelijk dat er op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 22 uur geswingd kan worden. Van woensdag tot en met zondag is H₂O open vanaf 11 uur voor koffie/thee en de lunch.

De op de poster vermelde webadres en Facebookpagina zijn nog niet actief, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

De uitbaters van het Zutphense café Schatjes begonnen zo’n 5 jaar geleden een gelijknamige zaak in Lochem. Met wisselend succes. De exploitanten kregen te maken met hetzelfde fenomeen als voorganger ‘t Zoete Leven: de zaak moest het hebben van de late uurtjes op vrijdag en zaterdag en dat bleek uiteindelijk te weinig om er de kachel van te laten branden.

In januari kwam via de Facebookpagina van Schatjes Lochem de vraag: ‘Should i stay or should i go?’, naar een songtitel van de band The Clash. Korte tijd later bleven de deuren van het etablissement gesloten. H₂O gaat het opnieuw proberen en wil dezelfde valkuil vermijden door meerdere doelgroepen aan te boren en ook overdag open te gaan.

Later meer…