Nieuw muntensysteem in Lochemse horeca tijdens Keidagen

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Tien Lochemse horecabedrijven presenteren een nieuw muntensysteem tijdens de Keidagen, die dit jaar van 25 tot en 29 mei worden gehouden. De betrokken bedrijven zochten samenwerking omdat de Keidagenorganisatie de munten vervangt door een ander betaalsysteem dat alleen in de feesttent geldig is.

Om te voorkomen dat bezoekers overal op een andere manier moeten betalen, wordt een gemeenschappelijke munt voor geïntroduceerd door de horeca. De deelnemende bedrijven zijn: H2O, Scholten, Schouwburg Lochem, Bij de Buurman, Cleopatra, In den Olden Keyzer, Zwijnshoofd, Woodstock, De Basiliek en De Babbelaer. De prijs van de munten wordt nog bekend gemaakt.

Per stuk

Zeker is al wel dat de munten per stuk gekocht kunnen worden. Er is dus geen sprake van een minimale afname. De munten kunnen bij de 10 horecagelegenheden worden gekocht en ingeleverd worden tegen consumptie. Er komt een centrale muntenkassa op een nog nader te bepalen plek. In verband met de veiligheid zijn daar alleen pinbetalingen mogelijk. In de deelnemende cafés kunnen munten wél met contant geld worden gekocht, al kan daar meestal ook worden gepind.

Geldigheid

De munten zijn alleen geldig tijdens de Keidagen van 2022 en daarna nog tot en met Tweede Pinksterdag (6 juni). Volgend jaar zijn ze niet meer geldig.