Sc Lochem wint eindelijk; gelijkspel voor Witkampers

0
(foto: pixabay.com)

goalLOCHEM/LAREN – Sc Lochem heeft zondag (9/10) eindelijk weer eens gewonnen. In Apeldoorn werd het 2-3 tegen TKA. De Lochemers hebben hierdoor die slecht ogende laatste plaats in 3B na één week alweer verlaten. Witkampers kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen VV Twenthe uit Goor.

Voorsprong
Lochem kreeg in het eerste deel van de wedstrijd te maken met een sterk TKA. De Lochemers lieten zich terugzakken en probeerden te counteren via de vleugels. Na een klein half uur bleek dat te werken. Rico Lammerdink liet de 0-1 noteren. Nog voor rust kwam de ploeg van William Krabbenborg op een ogenschijnlijk comfortabele 0-2 voorsprong doordat Jasper Jurg doel trof uit een corner van Ruben Boonk.

Gelijk
Na een gemiste kans om de wedstrijd te beslissen scoorde TKA net voor rust raak waardoor de wedstrijd weer open lag. De tweede helft begon met een forse domper voor de Lochemers. Scheidsrechter Moussouli wees (terecht) naar de witte stip. Cihan Ozcan schoot vanaf die plek zijn tweede treffer binnen. Stand dus 2-2.

Geluk
Lochem leek dus opnieuw weinig geluk te hebben, zoals al zo vaak dit seizoen. Dat gevoel kantelde toen Ruben Boonk kort voor tijd een vrije trap van net buiten de zestien in het doel schoot. Hierdoor gingen er toch drie punten mee naar Lochem.

Bij Witkampers lijkt er wat zand in de motor te zijn geraakt. Na een uitstekende seizoenstart gingen de Larenaren vorige week met 7-1 ten onder tegen koploper Overwetering (Olst) en gisteren kwamen ze thuis niet verder dan een gelijkspel tegen VV Twenthe uit Goor. Desondanks staat Witkampers nog altijd op de derde plek in 3B, met 11 punten uit 6 wedstrijden.

Aansluiting
De aansluiting met de nummers 1 en 2 is nu echter verder weg. Overwetering staat bovenaan met 18 punten, de volgende tegenstander van Witkampers, Lemelerveld volgt op 3 punten. Een drietal clubs zit Witkampers op de hielen, zodat nieuw puntenverlies zorgt voor een plek in de middenmoot.