‘Samen Nederlands Zingen’ in Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – ‘Samen Nederlands Zingen’ is de titel van een nieuw project dat op 7 mei van start gaat in Lochem. Het is een initiatief van de Stichting KomPassie Lochem en is geïnspireerd door ‘Zing Nederlands met me’. Die begon in de Amsterdamse poptempel Paradiso en breidt zich als een olievlek uit over het land.

 

Spelenderwijs
Eens per maand kunnen buitenlanders (statushouders, asielzoekers, expats, emigranten) en Nederlanders in Lochem met elkaar Nederlandse liedjes zingen. Dit heeft ten doel om elkaar beter te leren kennen en om spelenderwijs gelegenheid te bieden om de Nederlandse taal te oefenen. Samen zingen verbindt en geeft positieve energie. Dat blijkt uit de ervaringen.

Dirigente
Dirigente is Tessa Kortenbach uit Enschede. De bijeenkomsten beginnen telkens om 15 uur en duren maximaal een uur. Na afloop is er thee en koffie. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Vervoer
Mensen uit andere kernen van de gemeente Lochem die graag mee willen doen en geen vervoer hebben kunnen contact opnemen met Stichting Welzijn Lochem via telefoon 0573-254444.

Plaats van handeling is het Stadshuus aan de Markt 3. De data voor de rest van dit jaar zijn: 7 mei, 11 juni, 2 juli, 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december Per keer kunnen maximaal 80 mensen meedoen. Daarom is reserveren gewenst, maar niet noodzakelijk.

Reserveren:  kompassielochem@gmail.com

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Lochem en de Stichting Welzijn Lochem, daarbij ondersteund door het Stadshuus, Taalhuis Lochem/Zutphen, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de Muzehof.