Rondweg West (N346) dicht van 9 tot 23 oktober

0
Bij de kruising van Larenseweg en Rondweg-West is enorm veel grond verzet. (Foto: LochemsNieuws)
LOCHEM – De Westelijke Rondweg Lochem is vanaf maandag 9 oktober gedurende 2 weken dicht tussen de rotonde bij De Beemd/Staring College en de kruising met de Larenseweg. Op dinsdag 3 oktober houden provincie en aannemer een inloopbijeenkomst bij De Zonnebloem over de werkzaamheden en de planning.

De bijeenkomst wordt gehouden bij De Zonnebloem aan de Zutphenseweg 103 van 18.30 tot 19.30 uur.

Kruispunt Larenseweg
Tussen maandag 9 oktober en maandag 23 oktober 6.00 uur is het genoemde weggedeelte dicht In het weekend van 20, 21 en 22 oktober is ook het gehele kruispunt Larenseweg afgesloten. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de A1, ander doorgaand verkeer via de Zutphenseweg door Lochem.

Verkeerslichten
De weg wordt opnieuw geasfalteerd en het kruispunt Larenseweg wordt voorbereid op de aanleg van de rondweg. Aan die kruising wordt al lang gewerkt. Het verkeer wordt er momenteel geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Die installatie wordt vervangen door permanente verkeerslicht.

Extra rijstroken
Inmiddels wordt op de kruising de bedding voor extra rijstroken zichtbaar. Vanuit de richting Zutphen komt een extra rijstrook voor rechtsaf slaand verkeer. Vanaf de brug over het Twentekanaal gaan straks twee rijstroken linksaf richting Lochem. Ook op de Larenseweg zelf komen extra rijstroken.

Onderhoud
Vanaf maart 2017 voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N346. Het gaat om het gedeelte vanaf de Den Elterweg in Zutphen tot aan de brug over het Twentekanaal bij Lochem. Inmiddels is het asfalt op de hoofdrijbaan en de parallelweg vervangen. Er zijn werkzaamheden in de bebouwde kom van Warnsveld uitgevoerd en de kruispunten met de Kapperallee en de Almenseweg zijn aangepast.