Dansstudio Pop-Up start in Stadshuus met open dag

0
(bron: Dansstudio Pop-Up)

LOCHEM – Officieel begint Dansstudio Pop-Up op 9 oktober in de danszaal van het jongerencentrum onder het Stadshuus aan de Markt. Maar aanstaande zaterdag wordt daar al een open dag gehouden om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. De nieuwe dansschool voor kinderen en jongeren is een initiatief van Sanne Brandt.

Jong begonnen
,,Ik ben nog net niet dansend geboren (tenminste dat denk ik)”, zo schrijft ze over zichzelf op de Facebookpagina van Pop-up. Zeker is dat ze al als kleuter begon te dansen bij Elly Janssen van Eledance aan de Emmastraat. Toen wist ze al – zoals zoveel meisjes – dat ze danseres wilde worden. Het verschil met de meeste andere meisjes is dat Sanne het ook echt werd.

Sanne Brandt (foto: Kevin Woelders)

Theaterdans
Op haar tiende stapte ze over naar de vooropleiding Theaterdans aan het conservatorium in Enschede. En hoewel haar voorkeur toen nog bij ballet lag ontdekte ze gaandeweg dat jazzdansen veel beter bij haar en haar lichaam paste. Tijdens de opleiding snoof ze ook aan urban en hiphop maar show- en musicaldans kregen de voorkeur.

HBO-opleiding
Dus volgde de HBO dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam, waaraan ze op 17-jarige leeftijd begon in Amsterdam. ,,De 4 heftigste, meest intense maar te gekste jaren van m’n leven zouden worden”, aldus Sanne Brandt.

Ervaring
Tijdens de opleiding deed ze veel ervaring op als uitvoerend danseres in verschillende theater-en televisieshows, op feesten en festivals, dinershows en een musical. Tijd voor een pauze? ,,Ja, dat kan dus niet. Na 6 jaar blijft dat dus gewoon kriebelen als een gek!”

Iedereen kan dansen
Een nieuwe liefde werd het om de liefde voor het dansen over te dragen op anderen. Haar motto is: ”Iedereen kan dansen en dansen maakt iedereen gelukkig. Dat is regel nummer één in mijn lessen én thuis met mijn dochter… stilstaan is geen optie!”

Open dag
Zaterdag wordt van 9.30 tot 15.00 een open dag gehouden in het Jongerencentrum in het Stadshuus. Het tijdschema van de verschillende onderdelen is te lezen op onderstaande afbeelding.

Lees verder onder de afbeelding…
Tijdens de open dag kan iedereen meedoen en alle informatie krijgen over de verschillende cursussen die in oktober en november beginnen.

Fresh Jazz
Zo begint op 9 oktober de cursus Fresh Jazz voor 8- tot 11-jarigen. Deze is gericht op het verbeteren van lichaamshouding en conditie. Wie sterker is kan sneller en strakker bewegen, zo is de gedachte. De video onderaan dit artikel geeft een indruk van de stijl die de cursisten kunnen verwachten. Start: 9 oktober, elke maandag. Tijden afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Kids Dance
Op 9 oktober start ook de cursus Kids Dance voor jongens en meisjes van 4 tot en met 7 jaar. Elke maandag vanaf 16.00 uur wordt gewerkt aan maat- en ritmegevoel, een goede lichaamshouding en expressie. Maar de lol staat voorop, zo belooft Sanne Brandt. De exacte tijden zijn ook hier afhankelijk van de animo.

Peuterdans
Op 1 november start Peuterdans. Dat zijn 8 lessen op woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur. Deze zijn speciaal bedoeld voor peuters die niet stil kunnen blijven staan als ze muziek horen. De kinderen leren door middel van dansspelletjes en liedjes spelenderwijs iets over maat, ritme en expressie. Maar het is ook gewoon lekker samen bewegen met mama, papa, oma of opa.

Funky Jazz
Voor jongeren vanaf 12 jaar start op 9 oktober de cursus Funky Jazz. Daarbij draait het om een mix van urban, pop, hiphop en jazz. Expressie en energie staan centraal, maar met de stevige basis van de jazz zal ook de danstechnisch en de fysieke kracht worden ontwikkeld. Volgens Sanne Brandt is dat uitstekend voor het zelfvertrouwen.
De cursus duurt 10 weken en wordt elke maandagavond gehouden.

Info over prijzen en dergelijke tijdens de open dag of via info@dansstudiopopup.nl