Ree in de tuin! Ook zo’n foto? Stuur ‘m in

0
Een ree in de tuin tussen Zwiepseweg en Barchemseweg (foto: Eddie Oosthof)

LOCHEM/GORSSEL – De dieren lijken feilloos in de gaten te hebben dat er iets aan de hand is in de mensenwereld. Wereldwijd doen momenteel foto’s en video’s van dieren de ronde die zich op plekken vertonen waar ze anders nooit komen. Het gebeurt ook in Lochem. De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt in een achtertuin tussen Zwiepseweg en Barchemseweg.

Die tuin is van Rikie en Eddie Oosthof. Die laatste schoot afgelopen zaterdag de foto’s van de ree die doodgemoedereerd door de tuin wandelde. Mogelijk om in deze tijden van droogte water te drinken uit de vijver.

Paasberg

Het dier is vermoedelijk vanaf de Paasberg via het Oude Kerkhof de Barchemseweg overgestoken. Daar is het normaal erg druk maar het dier is mogelijk op een rustig moment overgestoken.

MKZ-crisis

Rikie Oosthof herinnert zich de mond- en klauwzeerepidemie van 2001. Toen mochten alleen de hoofdwegen worden bereden. Toen waren er tussen Lochem en Zutphen ook veel meer reeën te zien dan normaal. Maar in de eigen tuin is nieuw.

Ook een foto? Stuur ‘m in.

We ontvangen graag foto’s van dergelijke ‘natuurlijke uitspattingen’. Dus ook een ree in de tui? Een roofvogel op ‘t dak? Of desnoods een paard in de gang…? Stuur je foto’s naar info@lochemsnieuws.nl.transurl.nl.

Een ree in de tuin tussen Zwiepseweg en Barchemseweg (foto: Eddie Oosthof)