Recordaantal positieve tests op één dag in gemeente Lochem

0
(Screenshot van coronadashboard.rijksoverheid.nl)

LOCHEM – Tussen woensdag 10.00 uur en dezelfde tijd op donderdag (8/10) zijn in de gemeente Lochem 15 nieuwe positieve covid-19-tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak begin maart. Het aantal meldingen heeft een grillig verloop maar de aantallen lopen sterk op.

Vandaag 15, gisteren 3 en eergisteren 8 positieve tests. Op coronadashboard.rijksoverheid.nl worden de cijfers, afkomstig van het RIVM, steeds omgerekend naar het aantal positief tests per 100.000 inwoners. Door de 15 nieuwe gevallen komt dit getal op 44 uit (landelijk 33,5). De zogeheten signaalwaarde is 7. Landelijk ligt het

Grafiek

De onderstaande grafiek laat de tijdlijn van de gemeente Lochem zien sinds de uitbraak in maart. Duidelijk zichtbaar is dat het momenteel veel harder oploopt dan tijdens de ‘eerste golf’. Deze grafiek is een screenshot. De interactieve versie is HIER te bekijken.

lees verder onder de afbeelding (bron: rijksoverheid)…

Een lichtpuntje is dat het aantal ziekenhuisopnamen niet zo hard stijgt als tijdens de eerste golf. Het RIVM meldde dinsdag dat er in de twee weken daarvoor ‘slechts’ een persoon uit de gemeente in het ziekenhuis is beland (na een positieve test).

Sterfgevallen zijn er de afgelopen twee weken ook niet te betreuren. Sinds het begin van de corona-uitbraak zijn in de gemeente Lochem 17 mensen overleden waarvan vaststaat dat ze besmet waren met covid-19.

Regio

In de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), met 22 gemeenten waaronder Lochem, zijn het afgelopen etmaal 239 personen positief gestest. Dit komt neer op 28,9 per 100.000 inwoners. Binnen de regio is Lochem op dit moment de gemeente met de meeste gevallen. Het gaat hierbij om ‘dagkoersen’, want een dag eerder telde Lochem 3 positieve tests, wat neer komt op 8.9 per 100.000 inwoners. Het gaat om de tendens is die is, getuige de grafiek, sterk stijgend.